Meistä

Nina Saksman

Sain ensimmäisen koirani ja toitsuni vuonna 2008. Rotu vei minut mukanaan ja pian löysinkin itseni jo koiranäyttelyistä ja muista koiraharrastuksista.

Jossain vaiheessa aloin miettiä kasvattamista, mutta halusin ensin tutustua kunnolla rotuun ja eri sukulinjoihin. Kävin kasvattajan peruskurssin vuonna 2012 ja sain kennelnimen vuonna 2016. Kennelimme ensimmäinen pentue syntyi samana vuonna.

Olen Suomen Venäjäntoyt ry:n hallituksen ja jalostustoimikunnan jäsen, sekä lehtitoimikunnan puheenjohtaja.

Kasvatamme pienimuotoisesti kotioloissa ja yhdistelmät harkiten. Pidämme tärkeänä huolehtia nartun terveydestä jo tiineysaikana ja haluamme taata mahdollisimman onnistuneen kotisynnytyksen.

Krista Ylänkö

Koiria minulla on ollut lapsuudesta lähtien. Ensimmäiset koirani olivat bullmastiffit Ella ja Wanda. Sen jälkeen minulla on ollut muutamia muita koiria. Venäjäntoyt tulivat elämääni vuonna 2015 ja pian istuinkin jo koneessa matkalla Espanjaan hakemaan omaa toitsua.

Kävin kasvattajakurssin vuonna 2019 ja kennelnimen sain vuoden 2020 lopussa.

Näyttelyissä kiertelyn ohella rakastan kaikenlaista yhteistä tekemistä koirieni kanssa, kuten suppailua ja pitkiä metsälenkkejä.

Olen jalostusneuvoja, Suomen Venäjäntoyt ry:n jalostustoimikunnan puheenjohtaja ja hallituksen sekä lehtitoimikunnan jäsen.